6 Οκτ 2010

Βγήκαν τα μαχαίρια

Σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να εξαπολύει έντονη κριτική στο κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Στυλίδας, που είναι ένα τμήμα του ΠΑΘΕ και το οποίο κατασκευάζεται στη Φθιώτιδα, υπογράμμισε: «Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μέσα σε 3 χρόνια είχε φτιάξει το μεγάλο έργο του Εθνικού δρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Εδώ πέρα σταματάμε κάθε τόσο από προβλήματα γραφειοκρατίας, από προβλήματα ελλείψεως πόρων. Αυτά είναι έργα μεγάλα και απαιτούνται να γίνουν, εάν θέλουμε πραγματικά να είμαστε μέσα στην Ευρώπη μαζί με τους άλλους».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, εξαπολύοντας εκ νέου ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού.



Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συνειδητά επέλεξε να πει προεκλογικά ψέματα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως από το περιεχόμενο του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ και τη συνομιλία που είχε ο συγγραφέας με τον κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2009, προκύπτει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας και «συνειδητά επέλεξε να παραπλανήσει, να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό».

Σε ίδιους τόνους κινήθηκε και Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανέφερε: «Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης έγιναν ακόμα δυσκολότερα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Όλοι οι φορείς της αγοράς επισημαίνουν το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως η κυβέρνηση έχει ουσιαστικό έλλειμμα στην αναπτυξιακή της πολιτική. Η παρελθοντολογία, τα ευχολόγια και η αδράνεια δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν σε μια κρίσιμη ώρα».

Ο Νίκος Δένδιας, υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι είναι απογοητευτική η εικόνα που εμφανίζει ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας. «Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η μετατροπή ολόκληρων περιοχών στο κέντρο της πρωτεύουσας σε γκέτο, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, η ανεμπόδιστη σχεδόν διακίνηση ναρκωτικών και πολλά άλλα, αποδεικνύουν καθημερινά ότι και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεύθυνος του τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής, υποστήριξε ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε η ασυνέπεια μεταξύ της προεκλογικής ρητορικής και του κυβερνητικού του έργου στον τομέα του Περιβάλλοντος. «Η κυβέρνηση υπέστειλε τη σημαία του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης και αποδείχθηκε - και σε αυτόν τον τομέα - κατώτερη των περιστάσεων. Όσο κι αν προσπαθεί, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, να παρουσιάσει δήθεν έργο, η πραγματικότητα την διαψεύδει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πολιτικές διαμάχες καλά κρατούν, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα που θα μας βγάλει από τη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου