27 Αυγ 2009

ΠΑΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


Το καλοκαιράκι τελείωσε! Ναι, όσο και αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε σε 4 μόλις μερούλες μπαίνουμε επίσημα πλέον στο φθινόπωρο. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη σκληρή πραγματικότητα της επιστροφής στα εργασιακά μας καθήκοντα-βάσανα, στο πήξιμο της πόλης, τη κίνηση και τη βαβούρα και προσπαθούμε να εγκλιματιστούμε σιγά σιγά αναπολώντας τις όμορφες στιγμές των διακοπών. Παραλία, άμμος, αιθέριες υπάρξεις, ξεγνοιασιά, ξάπλα, μάσα, αλκοόλ. Ωραία όλα αυτά μόνο που το τρίπτυχο «ξάπλα, μάσα, αλκοόλ» μάλλον αντιστοιχεί σε περιττά κιλά. Τώρα τι κανουμε; Ξεκινάμε γυμναστήριο, έχοντας στο μυαλό μας τα παρακάτω:
I. Ξεκινάμε ΤΩΡΑ και όχι από Δευτέρα.
II. Οργανώνουμε το πρόγραμμά μας ούτως ώστε να μη ψάχνουμε να βρούμε χρόνο για να «σφηνώσουμε» μια προπονησούλα.2-3 προπονήσεις από 60-90 λεπτά εβδομαδιαίως αρκούν για να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.
III. Ξεκινάμε έχοντας επίγνωση της κατάστασής μας (διαφορετικά θα προπονείται ο αρχάριος από τον προχωρημένο),δεν βιαζόμαστε να δούμε αποτελέσματα πιέζοντας υπερβολικά το σώμα μας.
IV. Ο χρόνος που διαθέτουμε στο γυμναστήριο είναι αποκλειστικά και μόνο για τον επιθυμητό σκοπό, σεβαστείτε τον. Δημόσιες σχέσεις μπορούμε να κάνουμε σε άλλα μέρη…γι’ αυτό καλό θα είναι να αφοσιωνόμαστε στο πρόγραμμα μας και όχι στη ξανθούλα με το καυτό σορτσάκι.
V. Αν ανήκετε στη κατηγορία βαριέμαι που ζώ αλλά έτσι όπως είμαι δεν μου κάθεται ούτε κατσίκα καλό θα ήταν να πάτε στο γυμναστήριο με ένα φίλο. Η προπόνηση θα γίνει πιο ευχάριστη αλλά μη ξεχνάτε τον ακριβώς από πάνω κανόνα.
VI. Επιλέξτε με προσοχή τον χώρο που πρόκειται να γυμναστείτε. Έχει μεγάλη σημασία να νιώθετε καλά εκεί μέσα.
Αυτά τα ολίγα και βασικά για την ώρα…θα επανέλθω πολύ σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τα προγράμματα γυμναστικής, τη διατροφή και τα συμπληρώματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου