21 Οκτ 2010

Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης

Τελικά είμαστε μεγάλη κωλοφάρα. Δεν μας έφτασε που φέραμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού κατατρώγοντας τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα (ναι, όλοι μαζί τα φάγαμε ,το είπε και ο Πάγκαλος) τρέχουμε τώρα σαν τα π…κια στο ΣΔΟΕ και τις εφορίες ρουφιανεύοντας αυτούς που έφαγαν, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, κάτι παραπάνω από ότι εμείς. Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί περίπου 18.000 καταγγελίες, συνοδευόμενες μάλιστα από αποδεικτικά έγγραφα, οι οποίες προέρχονται κυρίως από ιδιώτες και επιχειρηματίες. Σε πολλές περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούν συνεργάτες, φίλους ακόμη και συγγενείς των καταγγέλοντων, ενώ μία στις δύο καταγγελίες, μετά από διασταύρωση των στοιχείων, αποδεικνύεται τελικά βάσιμη, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη.

Ξεχάσαμε κιόλας, δηλαδή ,τα μεγαλολαμόγια της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της showbiz, του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού χώρου και βαλθήκαμε να βγάλουμε ο ένας κακομοίρης τα ματάκια του άλλου.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο ενδεχόμενο άρσης του φορολογικού απορρήτου. Μετά από φορείς της αγοράς και πολίτες την αντίθεσή τους εξέφρασε ομόφωνα και ο δικηγορικός κλάδος.
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλογών Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Είναι σαφές ότι προσβάλλεται ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων και οι διατάξεις περί προσωπικότητας ενός εκάστου των πολιτών που χωρίς τη συναίνεσή του θα δημοσιοποιούνται τα εισοδήματά του. Ούτε εξηγείται ποιο έννομο αγαθό ή δημόσιο συμφέρον προστατεύεται. Διότι ως γνωστόν το ζήτημα δεν είναι τι δηλώθηκε αλλά τι αποσιωπήθηκε. Ο δε πραγματικός φοροφυγάς αφ' ής δέχεται να υποβάλει ψευδή δήλωση, που ενδεχομένως προκαλεί, στη φορολογική αρχή δεν θα αλλάξει συμπεριφορά επειδή αυτή θα δημοσιοποιηθεί. Εκτός εάν ομολογεί το κράτος ότι ο φορολογικός έλεγχος είναι διαβλητός.
Σε δύσκολους καιρούς και οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε κοινούς στόχους και όχι να απορυθμίσουμε εντελώς την κοινωνία μας προκαλώντας μας με τέτοιου είδους μέτρα να ασχολούμαστε με το διπλανό μας. Ας σταματήσουμε να επιτιθέμεθα σε ανεμόμυλους και επιτέλους ας σοβαρευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου