27 Αυγ 2009

A PLACE TO BE...OR NOT TO BE?


Αυξάνουν καθημερινά οι καταγγελίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας για την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής. Οι τοξικομανείς οι οποίοι στη πλειοψηφία τους είναι μικροδιακινητές ναρκωτικών σε συνεργασία με τους νταβατζήδες και τις εκδιδόμενες της περιοχής, έχουν καταστήσει το κέντρο σε «σόδομα και γόμορα» που θα έλεγε και ο Λεβέντης! Η παρουσία της αστυνομίας είναι εμφανής όλο το 24ωρο, ένστολοι και ασφαλίτες βρίσκονται διαρκώς εκεί. Γιατί όμως δεν επεμβαίνουν; Το βρήκα! Οι μπάτσοι πουλάνε τη πρέζα!!!Όποιο πρεζόνι και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει, λες και ο αράπης που του πουλάει 0.3-0.6 mg μείγματος ηρωίνης ,αντί του ποσού των 10-20 ευρώ, είναι αστυνομικός. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή γιατί το θέμα είναι τεράστιο και σκοπεύω να το αναλύσω διεξοδικά ,ξεκινώντας με το παρόν άρθρο, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τη «πίπα» του κάθε άσχετου στα κανάλια.
ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ
Οι τοξικομανείς, τα άτομα δηλαδή που είναι που είναι πράγματι εθισμένοι σε ναρκωτικές ουσίες, τα αρρωστάκια , παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ από το νόμο. Ποτέ κανένας τοξικομανείς δεν πήγε στη φυλακή λόγω της ιδιότητας του ή της μικροποσότητας που έφερε για προσωπική του χρήση. Συλλαμβάνονται όμως εφόσον κατέχουν ναρκωτικές ουσίες και περνούν τη αυτόφωρη διαδικασία.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ-ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ
Στη κατηγορία αυτή ανήκουν τα άτομα τα οποία διακινούν μικροποσότητες ναρκωτικών συνήθως φιξάκια (έτοιμες δόσεις). Τα άτομα αυτά είναι στη πλειοψηφία του τοξικομανείς οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν τα προς το «πιείν» δηλαδή τη δόση τους. Ένας «γερός» χρήστης χρειάζεται σε καθημερινή βάση έως και 5 γραμμάρια ηρωίνης, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 80 ευρώ τουλάχιστον. Εν τη προκειμένη τα «αρρωστάκια» καθιστούν τους εαυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών και συνεπώς διώκονται βάση του Ν3459/06 «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ».
ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Τα ηνία στην εμπορία ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας κατέχουν οι Αφρικανοί, τα γνωστά και ως «αράπια». Διαμένουν στη γκετοποιημένη από τους ίδιους περιοχή του κέντρου, πλατεία κουμουνδούρου, οδός μενάνδρου, γερανίου ,σοφοκλέους και πέριξ αυτών την οποία και περιφρουρούν με διασκορπισμένους τσιλιαδόρους καθιστώντας την έφοδο της αστυνομίας και κατ΄ επέκταση την εύρεση των ουσιών αδύνατη.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
Έχουν απελπιστεί! Πιστεύουν στον Θεό, τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν. Προσεύχονται για μια επιδημία πανώλης ή για ένα νέο πραξικόπημα και επιβολή στρατιωτικού νόμου. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Οι δύσμοιροι πέφτουν καθημερινά θύματα κλοπών και ληστειών από τους εξαθλιωμένους χρήστες που αναζητούν τη δόση τους με κάθε κόστος.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Παρόλο που η παρουσία της είναι εμφανής αδυνατεί να ελέγξει το πλήθος των μικροκακοποιών. Οι δικαιολογίες των γαλονάδων γνωστές, λειψανδρία, απουσία εξοπλισμού κ.τ.λ. Η αλήθεια είναι ότι έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά ουδείς από την πολιτική ηγεσία δείχνει να ενδιαφέρεται.
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Είναι εκείνη η μερίδα του Ελληνικού λάου που θεωρεί τους εμπόρους των ναρκωτικών και τους μαστροπούς θύματα της καπιταλιστικής κοινωνίας. Αντιδρά σε οποιαδήποτε επέμβαση της αστυνομίας και υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα που έχουμε όλοι στη χρήση των ναρκωτικών και στον (αγοραίο) έρωτα.
Η (ΕΚΑΣΤΟΤΕ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κωφεύει! Δεν παίρνει πρωτοβουλίες αν αυτές δεν μεταφράζονται σε ψήφους. Μπορεί όμως να γίνει κάτι τέτοιο, να καθαρίσει η πόλη μας από όλους εκείνους; Είχε δει κάποιος από εσάς πρεζάκι να σέρνεται στη πλατεία ομονοίας κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας; Μάλλον η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα δόθηκε. Επομένως αγαπητοί κάτοικοι του κέντρου κάντε υπομονή μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου