29 Αυγ 2009

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Έτοιμη και εδώ και μερικές ώρες στη διάθεση του πρωθυπουργού η δημοσκόπηση που έγινε αυτές της μέρες για λογαριασμό του Μαξίμου. Βάσει αυτής ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την πορεία τις κυβερνώσας παράταξης απαντώντας στο μέγα πολιτικό δίλημμα, ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές;
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών πιθανότατα θα φέρει τη χώρα μας σε περιπέτειες καθότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ,αν και την πλησιάζει, καθώς ο Συνασπισμός και οι Οικολόγοι κινούνται ακόμη κοντά στο 3% εξασφαλίζοντας την είσοδο τους στη βουλή. Η νέα δημοσκόπηση της Mark για λογαριασμό γνωστής εφημερίδας η οποία ,αξίζει να σημειωθεί, έγινε ενώ η Αττική ήταν τυλιγμένη στις φλόγες, ανοίγει τη ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο 6.2%.
Στο γκάλοπ της Alco, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 31,7% και η ΝΔ ακολουθεί με 25,7%. Το ΚΚΕ αναδεικνύεται τρίτο κόμμα και στις δύο έρευνες (7,8% στη Marc, 7,5% στην Alco), ενώ ακολουθούν ο ΛΑΟΣ (5,7% και 5,3% αντίστοιχα) και ο ΣΥΡΙΖΑ (3,2% και 3,5%). Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγράφουν ποσοστά κάτω του 3% και δεν εξασφαλίζουν έδρα στη Βουλή.
Στη δημοσκόπηση της Alco ο Κώστας Καραμανλής χάνει τον τίτλο του «καταλληλότερου για πρωθυπουργός», μένοντας πίσω ακόμα και από τον «Κανένα», με τον Γ.Παπανδρέου να συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, τον «Κανένα» 32,5% και τον Κ.Καραμανλή 31,1%.
Θεωρώντας ότι και η δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του ο κ.Καραμανλής κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια μάλλον είναι ασύμφορη για την κυβέρνηση οποιαδήποτε παρακινδυνευμένη ενέργεια είτε αυτή είναι ανασχηματισμός είτε εκλογές. Έτσι το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε μέσα στη εβδομάδα, όπως πολλοί περιμένουν, αλλαγές στην κυβερνητική δομή και ο Πρωθυπουργός θα ανεβεί στη ΔΕΘ ανακοινώνοντας μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανακούφιση των μικρομεσαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου