26 Αυγ 2009

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ...

Συγχαρητήρια!!! Είσαι πλέον φοιτητής. Έχεις πολλά στο μυαλό σου, πρέπει όμως να τα ιεραρχήσεις προκειμένου να πετύχεις το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της νέας σου ζωής. Θα αναφερθώ στην εύρεση προς ενοικίαση κατοικίας η οποία είναι και το πιο σοβαρό θέμα καθότι πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος της φοιτητικής ζωής. Κατ αρχάς δεν χρειάζεται να βιαστείς. Σπίτια υπάρχουν πολλά, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Μια καλή ερευνά αγοράς απομακρύνει το ενδεχόμενο να πιαστείς Κώτσος. Έχετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να βρείτε ένα σπίτι έξω ακριβώς από την πόρτα της σχολής σας. Μερικά στενά πιο κάτω σίγουρα θα βρείτε και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις κατοικιών. Πολύ καλή λύση θα είναι να έχετε κοντά σας συγκοινωνία. Μπορείτε αν θέλετε να βρείτε έναν ή και περισσότερους συγκάτοικους με τους οποίους θα μοιράζεστε τα έξοδα και όπως θα παρατηρήσετε και εσείς τα μεγαλύτερα σπίτια είναι κατ αναλογία φθηνότερα από τα μικρά.
Μην τολμήσετε σε καμία περίπτωση να προκαταβάλλετε χρήματα σε κάποιο γραφείο πληροφοριών καθότι οι περισσότεροι από δαύτους είναι απατεώνες. Οι εφημερίδες και το διαδίκτυο εξυπηρετούν άριστα των σκοπό αυτό.
Όταν καταφέρετε να βρείτε κάποιο σπίτι εξετάστε το σχολαστικά, ρωτήστε για το που περίπου κυμαίνεται το κόστος των κοινοχρήστων αν το διαμέρισμα διαθέτει ηλιακό θερμοσίφωνα, θέρμανση ή κλιματισμό καθώς και την ηλικία του κτιρίου.
Αν σας αρέσει δεν απομένει παρά μόνο το διαδικαστικό μέρος στο οποίο πρέπει να είστε ιδιαίτερα τυπικοί. Οι «παντελονάτες» συμφωνίες είναι συνήθως λόγια του αέρα. Συμπληρώστε και υπογράψτε το μισθωτήριο συμβόλαιο, αν είναι δυνατόν με την παρουσία κάποιου κηδεμόνα. Συγχαρητήρια και πάλι!!! Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη νέα σου ζωή στο νέο σου σπιτάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου