26 Αυγ 2009

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο των πανελλαδικών εξετάσεων στις περιζήτητες σχολές ενώ πτώση έκπληξη είχαμε στις νομικές και τις στρατιωτικές. Κενές παρέμειναν 20000 θέσεις ενώ 50000 υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσοι δεν καταφέρατε να περάσετε σε κάποια σχολή δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε, περασμένη βροχή κάπα δεν χρειάζεται. Απλά πάρτε, εν ηρεμία, σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον σας. Γνώμη μου είναι να προσπαθήσετε να επαναλάβετε τον άθλο των πανελληνίων. Μπορεί να φαντάζει βουνό αλλά πραγματικά αξίζει να κυνηγάς τα όνειρα σου, αν το πανεπιστήμιο είναι ένα από αυτά.
Όσοι σταθήκατε τυχεροί και είδατε τους κόπους σας να αμείβονται έχετε πλέον πολλά να κάνετε μέχρι να μπείτε στη φάση του φοιτητή. Για αρχή…μη ξεχάσετε να διεκδικήσετε το επίδομα των 1000 ευρώ που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους φοιτητές σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους. Οι όροι που πρέπει να πληρούνται για την καταβολή του είναι οι εξής:
1)Να μην υπάρχει στην οικογένεια του αιτούμενου σπίτι μεγαλύτερο από 200 τ.μ. με εξαίρεση τα χωριά που έχουν λιγότερους από 3000 κατοίκους.
2)Η επιτυχία στα μισά τουλάχιστον ετήσια μαθήματα. Για τους πρωτοετείς εννοείται οτι η εγγραφή και μόνο είναι αρκετή για την καταβολή του επιδόματος.
3) Στην εφορία υποβάλλονται δύο δικαιολογητικά:
Πιστοποιητικό σχολής που σπουδάζει ο φοιτητής
Μισθωτήριο συμβόλαιο στο τόπο που σπουδάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου