26 Αυγ 2009

ΤΑ ΔΑΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ...ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Τα νέα φορολογικά μέτρα που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο καθότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βλέπει οτι όλα τα περί «συμμαζέματος» σε δαπάνες και έσοδα που λαμβάνει προσκρούουν στην «ψυχολογία» της προεκλογικής περιόδου. Γι αυτό και προσανατολίζονται στη λύση των εκλογών οι οποίες θα απαλλάξουν τη ΝΔ από το πρόσθετο πολιτικό κόστος της φοροεπιδρομής ενώ στην περίπτωση που ηττηθεί η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ να μη βρει στρωμένο το χαλί των μέτρων και τα επιρρίψει στη ΝΔ.
Ο προϋπολογισμός πρέπει σε προσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και το οριστικό σχέδιο να κατατεθεί μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Με το προσχέδιο, λένε κυβερνητικά στελέχη, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των σκληρών μέτρων. Με το οριστικό σχέδιο, όμως, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια και θα εισπράξουμε το πολιτικό κόστος, προσθέτουν.
Δεν σκοπεύω όμως να αναλώσω την υπομονή σας με ένα ακόμη σενάριο εκλογολογίας. Όπως θα έχετε σίγουρα ενημερωθεί η χώρα μας για ένα ακόμη προεκλογικό καλοκαίρι βρίσκεται παραδομένη στις φλόγες. Το πύρινο μέτωπο εκτίνεται από το Γραμματικό έως τον Μαραθώνα και προελαύνει ακάθεκτο ενώ με την εξοργιστική καθυστέρηση των 18 ωρών κηρύχθηκε σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ολόκληρος ο Νομός Αττικής. Απειλούνται σπίτια και θερμοκήπια μεταξύ Γραμματικού και Μαραθώνα. Περιπολικά εκκένωσαν τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Τα μέτωπα είναι πολλά και απολύτως ανεξέλεγκτα, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την άνιση μάχη χωρίς να υπάρχει κεντρικός συντονισμός.
Και αναρωτιέμαι…υπάρχει ή όχι κάποια ασύμμετρη απειλή; Υπάρχουν όντως εκείνοι οι άθλιοι οι οποίο καίνε τη χώρα μας με μοναδικό σκοπό την αποσταθεροποίηση των κρατικών δομών; Το καλοκαίρι του 2007 ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Βύρων Πολύδωρας απαντώντας στην ερώτηση αν συμφωνεί ότι έχουμε ασύμμετρη απειλή δήλωσε: "Απολύτως. Έχουμε ευρήματα, έχουμε συλλήψεις, έχουμε προσαγωγές, έχουμε κατηγορηματικές καταθέσεις μαρτύρων, που θα αποτελέσουν στοιχεία του προανακριτικού υλικού. Μπορούμε να πούμε ότι, πράγματι, έχουμε ασύμμετρη απειλή. Η διασπορά των πυρκαγιών, ο χρόνος, οι νυκτερινές επιθέσεις, με αναφλέξεις στις 3 ή 4 ή ώρα τη νύκτα, σε απίθανα μέρη όπου η προσπέλαση σε αυτά δεν είναι από κάποιους τυχαίους διαβάτες ή αυτοκινητιστές, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε ασύμμετρη απειλή".
Αφού όμως μας έλυσε την απορία αυτή ουδεμία ενημέρωση είχαμε για το ποίοι είναι αυτοί που απαρτίζουν την απειλή αυτή. Κάποιοι κατέδειξαν την αντιπολίτευση, άλλοι αναφέρθηκαν σε δάκτυλο ξένων πρακτόρων αλλά στο τέλος μάλλον επικράτησε η ¨καραμέλα¨ με τους οικοπεδοφάγους. Κάτι μου λέει οτι και φέτος μια από τα ίδια θα ακούσουμε. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει διότι οι αίθουσες των δικαστηρίων είναι μάλλον πολύ μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και οι ένοχοι ¨χάνονται¨ στα δάση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου